Hoe het begon

Na de sloop van de voormalige lokalen van KSA Sint-Jozef in de Klapstraat, die eigendom waren van het Sint-Jozefscollege, keek de jeugdbeweging uit naar een oplossing op lange termijn.

 

“Na verschillende pistes bekeken te hebben en uit te spitten, bleek de bouw van een eigen lokaal aan de Churchillsteenweg de meest haalbare en duurzame oplossing.

 

Met de financiële steun van het Sint-Jozefscollege én met de uitdrukkelijke wens om verbonden te blijven met de school, waagde de KSA zich aan een ontwerp.

Vervolgens werd alles juridisch en bouwkundig uitgezocht, dienden ze een bouwaanvraag in en in het najaar van 2018 werd de bouwaanvraag definitief goedgekeurd door de stad Aalst”.

De KSA communiceerde hierover in de lokale pers, en vernamen dat de bevriende kunstgroep Alkuone een duurzame oplossing zocht voor hun lokalen. Zij zaten momenteel nog in hun clublokaal aan de Gheeraerdtsstraat in Aalst.

 

De huidige lokalen van Alkuone, eigendom van stad Aalst, voldoen niet langer aan de noden van de vereniging.

Zo kwamen Alkuone en de KSA tot de piste van een gezamenlijke bouw.

Zo slagen ze erin de kosten te drukken en zijn er meer mogelijkheden voor beide verenigingen.

 

De twee verenigingen zijn complementair aangezien de KSA samenkomt op vrijdag en zondag en de repetities van Alkuone doorgaan op woensdag en zaterdag. Niemand zal dus voor elkaars voeten lopen.

 

Voor Alkuone worden de nieuwe lokalen vooral gebruikt als repetitieruimte voor de dansgroepen en als stockageruimte voor kostuums en attributen. De vlaggenzwaaiers blijven repeteren in de sportzaal van het Sint-Jozefscollege.

 

Sinds begin 2019 werken Alkuone en KSA Sint-Jozef intensief samen in de ontwikkeling van ons project. We hopen in het voorjaar van 2020 onze eerste steen te leggen.